Foredrag og debat

DOF Brande/Nr. Snede Aftenskole udbyder en række foredrag og debatarrangementer

At overvære et godt foredrag med en levende og medrivende formidler er meget mere end en måde at få viden på. 

Foredragssalen er et rum hvor mennesker mødes, og når det fungerer bedst opstår der en unik dynamik mellem foredragsholder og publikum.

Vi har en bred tilgang til valget af emner for vore foredrag, men er til gengæld meget omhyggelige med at udvælge vore foredragsholdere. 

Uanset hvad emnet er, kan du være sikker på, at det bliver præsenteret af en foredragsholder med indsigt, engagement og

Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser  
Workshop - kropssprog 17‑09‑2019 19:00 Tir Dalgasskolen
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Alle har glæde af at forstå, hvordan vi kommunikerer og omgås hinanden. Vores kropssprog betyder alt for, hvordan vi har det med hinanden og ikke mindst, hvordan vi har det med os selv.
 Gennem et foredrag om kropsprog får du en større indsigt i sammenhængen mellem krop og psyke. Du får en indsigt i, hvordan vi bruger kropssproget både bevidst og i særdeleshed ubevidst i dagligdagen.  Gennem en workshop om kropssprog får du direkte redskaber til at arbejde mere med din krop. Du får en fornemmelse af, hvad du er god til med kroppen, hvad der virker for dig, og hvordan du kan øve dig i at blive bedre. 
   
 
 Billede2 (Da Adam mødte Eva)
 
 
Et arrangement om kropssprog er på én gang sjovt og lærerigt. Det henvender sig til alle, fordi vi alle bruger kropssproget og påvirkes af det i langt højere grad end vi er bevidste om.  Det er umiddelbart, det er interessant og det er nærværende!!
 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1251
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 17-09-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 100,00
Foredrag om H.C. Andersen og hans samtid 10‑10‑2019 19:00 Tor Dalgasskolen
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

Foredrag nr. 1: ”H. C. Andersen og de store historiske linjer i hans samtid”

I den verdensberømte eventyrdigter H. C. Andersens samtid var der stort historisk og politisk opbrud i Danmark: Vi mistede Norge, romantikken og Guldalderen gav Danmark en stærk kulturel og kunstnerisk position i Europa, politisk blev der lagt stort pres på enevælden, spændingerne mellem de danske og tyske dele af riget voksede, og H. C. Andersen følte sig klemt og misbrugt i den hidsige offentlige debat om enevælden og folkestyre. 
I foredraget dokumenteres det fra H. C. Andersens egne tekster, at han følte sig hårdt presset af den politiske uro i Danmark. Konsekvensen for ham var, at han mistede mange venskaber med fremtrædende personer i den tyske del af riget. Det skete bl.a. i 1848 -samme år, som enevælden faldt- hvor H. C. Andersen efter offentlig kritik og påstande om mangel på patriotisk sindelag tonede rent flag og skrev digtet ”I Danmark er jeg født”

 Foredrag nr 2: ”Om H. C. Andersen, det politiske, troen og det pædagogiske”

H. C. Andersen forsøgte at holde afstand til den politiske proces, der førte til enevældens fald i 1848 og folkestyre fra 1849. Det lykkedes ikke. 
Alle parter i den offentlige debat også kongen forsøgte at inddrage eventyrdigteren i deres politiske kampagner, og i flere tilfælde lod han sig bruge.
I den heftige politiske strid midt i 1800-tallet søgte H. C. Andersen at blive nær ven med folkestyrets frontkæmper Grundtvig, men blev afvist. 
Reelt var H. C. Andersen en stor værdikriger, og han gik sine egne veje religiøst og pædagogisk.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1250
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 10-10-2019 19:00
Mødegange: 2
Lektioner: 4
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 250,00
Tom Buk Swienty fortæller om Karen Blixen 11‑11‑2019 19:00 Man Vandrerhjemmet, Dok Arends
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 I samarbejde med Brande Bibliotek holdes dette foredrag: 

Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika

  • Med sin selvbiografiske roman “Den afrikanske farm” fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter. Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer, er der tale om en roman. Store dele af bogen – og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm “Out of Africa” (1985) med Meryl Streep og Robert Redford – er fiktion eller glamourisereringer.
  • Men hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, “Lioness”, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet af Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne.
  • Glæd jer til et oplysende og fængende foredrag, hvor I bliver inviteret med ind i Tom Buk-Swientys forfatterunivers og gennemgribende research og ikke mindst får et unikt indblik i Karen Blixens tilværelse i Kenya.
Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1252
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 11-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 100,00
• ISLAMISK STAT (IS) OG RADIKALISERING I DK, 21‑11‑2019 19:00 Tor Nr. Snede Bibliotek
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

• ISLAMISK STAT (IS) OG RADIKALISERING I DK: Hvem er de Syrienskrigere, der måske kommer tilbage til DK? Hvorfor tog de derned? Hvad med de 21 kvinder fra DK, der tog derned? Hvilke erfaringer har vi med hjemvendte jihadister? Hvordan modvirker man radikalisering?

Foredrag af Deniz Serinci.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1253
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 21-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere:
Priser: